Китайският гигант за електронна търговия Alibaba работи върху съперник на ChatGPT. Това е заявила компанията пред CNBC. Изглежда все повече расте вълнението на технологични компании, които искат да включат в услугите с чатботове, след небивалия успех на ChatGPT.

Според говорител на компанията се работи върху технология в стил ChatGPT и в момента тя се тества вътрешно.

ChatGPT, създаден от OpenAI излезе през ноември и оттогава набира все по-значителна маса потребители.Те могат да задават въпроси на ChatGPT по всякакви теми. Чатботът може да пише есета и да помага в работата на програмисти.

Alibaba загатна, че работи върху така наречения генеративен изкуствен интелект от 2017 г. , но не е разкрила подробности около това кога може да пусне своя съперник на ChatGPT.

Microsoft инвестира в OpenAI и тази седмица обяви базирана на изкуствен интелект търсачка Bing и браузър Edge, които ще бъдат подкрепени от технологията ChatGPT.

Само два месеца след пускането си чатботът ChatGPT причини невиждан хаос и изнерви Google

Само два месеца след пускането си чатботът ChatGPT причини невиждан хаос и изнерви Google

В различни сектори

Google не се забави и обяви своята технология за чатбот с изкуствен интелект, наречена Bard, след като издаде "червен код" заради излизането на ChatGPT.

Китайският гигант Baidu също тества свой собствен чатбот, наречен "Ernie bot".

Alibaba е сред най-големите играчи в облачните услуги в Китай и най-голямата компания за електронна търговия в страната. Гигантът намекна, че техен чатбот може да бъде интегриран в нейни продукти.

Създателят на Gmail: чатбот като ChatGPT може унищожи бизнеса на Google до две години

Създателят на Gmail: чатбот като ChatGPT може унищожи бизнеса на Google до две години

ChatGPT се превърна в любимо средство за задаване на въпроси сред милиони потребители

Една от най-големите компании за хазартни игри в Китай NetEase обяви, че нейното образователно дъщерно дружество Youdao работи върху генеративен изкуствен интелект.