Обикновено, когато хората отидат на почивка, са склонни да харчат повече пари, отколкото, ако са си у дома. Някои дестинации обаче излизат доста солено и заделените средства за ваканция може и да свършат по-рано от очакваното.

Според данни на Master Card най-скъпият град за туристите е Лондон. Само през 2015 г. английската столица е направила приходи в размер на 20,23 милиарда долара от посетители. В сравнение с предходната година разходите за почивка там са се увеличили с 2,3%.

Изследването, обхващащо общо 132 града, показва, че на второ място се нарежда Ню Йорк. Там през 2015 г. туристите са изхарчили около 17,37 милиарда долара. На трето място е Париж с приходи от 16,61 милиарда долара.

Изненадващо или не, непосредствено след града на любовта се нарежда не кой да е мегаполис, а столицата на Южна Корея – Сеул. През тази година посетителите са отделили 15,24 милиарда долара за престоя си там.

Най-голям ръст от 11,8% в приходите от туризъм има при Банкок. От друга страна с 6,8% по-евтина е била ваканцията в Токио през тази година за разлика от 2014 г.

Ето и останалите градове, които влизат в топ 10:

Снимка 214121

Източник: Agenda.weforum.org