Опитите за забраняване на биткойн ще са "глупави", каза известната като Crypto Mom Хестър Пейрс в интервю пред MarketWatch, предаде Zero Hedge. Пейрс е част от Комисията за ценните книжа и тържищата в САЩ и по принцип е известен привърженик на криптовалутите.

"Смятам, че сме преминали момента, в който можем да го направим, защото за спрем криптовалутите сега означава, че ще трябва да спрем интернет", каза тя. "Не виждам как това може да се случи. Може да се опита, но ще е много трудно да се спрат хората да търгуват с биткойн."

Освен това, ако правителствата се опитат да блокират криптовалутите - нещо, което милиардерът Рей Далио изтъкна, че вероятно ще се случи, - те може да заличат гигантския пазар за вече 2 трлн. долара, колкото е пазарната капитализация на самите криптовалути.

Според Пейрс обаче друго голямо предизвикателство пред властите ще е да намерят начин да ги регулират, без това да доведе до рестрикции. От друга страна, макар според нея новият председател на Комисията за ценните книжа и тържищата да притежава задълбочени познания в сферата на тези пазари, тя все пак не знае кога борсово търгуван фонд в биткойн ще получи зелена светлина от регулаторите в САЩ. До момента нито една кандидатура не е била одобрявана от регулаторния орган.