Представете си, че спите в космически кораб или, че работите дистанционно от гигантски картоф. Звучи невероятно и откачено, но това е идеята зад новия конкурс на Airbnb.

Американската компания, която управлява онлайн пазар за наеми обяви състезание в световен мащаб, което ще позволи на повече потребители на платформата да се потопят в подобни шантави преживявания. Платформата за наемане на ваканционни имоти дава награда в размер на 100 000 долара на 100 домакини на Airbnb, които покажат въображение и имат интересни архитектурни концепции.

Снимка 578796

Източник: iStock

Над 30 000 уникални обяви по целия свят бяха добавени към Airbnb през 2021 г., но търсенето на шантави жилищни пространства е толкова ненаситно, че компанията иска да плати сметката, за да строеж на повече такива имоти.

Затова създава така наречения "OMG Fund" и ще раздаде общо 10 милиона долара за това начинание.

Високо ще се оценяват странните идеи. Съдиите на състезанието също ще оценят инженерните планове на всеки кандидат и ще изискват доказателство, че имотът му може да бъде завършен в рамките на девет месеца. Ще се търсят устойчиви дизайнерски решения и интериор, които да са толкова удобни и уникални, колкото уникален е екстериора. Всеки един човек, който живее в регион, където оперира Airbnb, има време до 22 юли да кандидатства за одобрение за финансиране по "OMG Fund".

Снимка 578797

Източник: iStock

Според Airbnb инициативата на стойност 10 милиона долара е отговор на желанието на пътниците за наемане на уникални места за почивка. Обява в Airbnb в "OMG категория", генерира средно 48 000 долара за период от пет години.