По-сериозните инвеститори в биткойн вече имат възможността да използват за нещо наистина мащабно вложенията си, като например нов апартамент при това не къде да е, а в Дубай.

Местният комплекс Aston Plaza and Residences предлага студиа срещу 30 биткойна, както и едностайни апартаменти за около 50 биткойна, равняващи се на близо 242 долара. Цените обаче може да варират, защото те са фиксирани към долара, съобщава CNN Money.

Ако даден купувач обаче е решен да си закупи жилище онлайн чрез криптовалутата, нейната цена се фиксира за 15 минути, през които трябва да бъде извършена покупката.

По думите на Мишел Моне, който е част от парньорска компания по проекта, още апартаменти ще бъдат пуснати за продажба от октомври за хора, които имат интерес да пазаруват имоти с криптовалута.

"Искаме да дадем възможност на биткойн общността. Това е добър начин за потребителите да търгуват своята дигитална валута за нещо материално", коментира той.

Комплексът , в който се намират луксозните апартаменти, разполага с няколко плувни басейна, външно кино и търговски център.