Най-скъпият мезонет в Лондон, в луксозния район на града Найтбридж в сградата One Hyde Park, е обявен за продажба, предава CNBC. Площта му е 1 600 квадратни метра. Както можем да предположим и цената е звездна - 247 милиона долара.

Жилището е собственост на имотния предприемач Ник Кенди. То се простира на два етажа, като всеки е с площ 836 кв.м. Има общо пет спални. Кенди живее там пет години със съпругата си - актрисата Холи Валанс и двете им дъщери.

One Hyde Park е дом на най-големия европейски магазин на Rolex, който е в непосредствена близост до автокъща на McLaren. Сградата е построена от CPC Group - която е собственост на братя на Кенди, Кристиан Кенди и компанията Waterknights, ръководена от бившия катарски премиер шейх Хамад бин Джасим бин Джабер Ал Тани. Интериорният дизайн е на фирмата на братята Candy & Candy.

Цената от 247 милиона долара за луксозния апартамент може да изглежда умопомрачително висока, но миналия месец по-малък незавършен мезонет от 1 300 квадратни метра в One Hyde Park се продаде за около 157 милиона долара.

Апартаментът предлага панорамна гледка към парка. Спалните разполагат с отделни бани. Двете тераси разкриват спиращи дъха гледки към лондонския Хайд парк, един от най-известните паркове в града. Той е и най-големият с площ от 350 декара.

"Въпреки пандемията, през 2020 г. в Лондон се осъществиха повече жилищни продажби от над 10 милиона щатски долара, отколкото всеки друг глобален пазар", казват от Knight Frank.

Столицата на Обединеното кралство изпреварважилищни пазари като Хонконг и Ню Йорк в това отношение. През 2020 г. в Лондон са регистрирани 31 продажби на супер луксозни имоти, според агенцията, поставяйки града на върха на пазара на недвижими имоти от висок клас по сделки за първи път от пет години. Хонконг падна на второ място и изпревари Лос Анджелис, който зае третото място.