38% от хората на възраст от 25 до 34 години в САЩ не са женени или не живеят с партньор. Любопитен факт е, че те, за разлика от обвързаните си връстници, имат по-ниски доходи. Това установява публикуван наскоро анализ на Pew Research Center.

Необвързаните представители на мъжкия пол имат средни годишни доходи от 35 600 долара през 2019 г, а в същото време обвързаните са печелили средно 57 000 долара годишно, показват данните, цитирани от Business Insider.

Разликите при жените също са серизони. Обвързаните дами са печелили средно 40 000 долара годишно, докато необвързаните имат доход от 32 000 долара.

Данните показват, че при жените разликата в доходите се увеличава защото обвързаните дами работят повече от преди.

"Жените, които са образовани, работят почти толкова, колкото и необвързаните и се свива процентът на тези, които не могат да живеят независимо.

Днес много повече американци избират да не сключват брак преди 30 годишна възраст, докато пртез 1990 г. само 29% от възрастните американци са били без партньор.

Pew Research Center смята, че увеличаването на броя на самотните хора не се дължи на развод или загуба на партньор. Според анализаторите милениалите отлагат сключването на брак за неопределено бъдеще.