Във Варна се увеличават резервациите от полски летовници, каза днес директорът на общинската дирекция "Туризъм" в крайморския град Соня Георгиева, по време на заседанието на Обществения и консултативен съвет по туризъм в града.

По думите й, с по-ниски темпове вървят записванията от Германия. Има възстановяване на интереса към Варна и от Великобритания, Чехия, Австрия, допълни Георгиева.

Ситуацията е изключително динамична, отчете тя, цитирана от БТА. По думите й, продължава тенденцията на записвания, тип "в последната минута".

Варна продължава да се рекламира активно като туристическа дестинация, каза още Георгиева. Изработват се рекламни материали на шест езика. Градът е представен в онлайн туристическата борса в Берлин през тази година. Очаква се да участва и на туристическите борси в Лондон и Варшава през есента.

През настоящото лято в района на Варна ще работят около 50 туристически плавателни съда - лодки и кораби, които разхождат туристи. Това съобщи началникът на "Морска администрация" във Варна капитан Валентин Енчев, който също взе участие в заседанието на Обществения и консултативен съвет по туризъм.

По думите му, регистрацията на съдовете във ведомството все още не е окончателно приключила, но се очаква, че броят им ще е колкото през миналия летен сезон. По традиция, около 20 от корабчетата работят в курорта "Камчия". Атракциите, които предлагат също ще са като миналата година, тъй като не са приети промените в законодателството, които да позволят да бъдат разнообразени.

Във Варна има официално над 1100 свободни работни места - в кои браншове са най-много

Във Варна има официално над 1100 свободни работни места - в кои браншове са най-много

Между търсещите работа има и много украински граждани