Богатството на президента на САЩ Доналд Тръмп се е покачило с 5% за година и вече достига $3 милиарда. Ръстът е първият от три години насам, след като през предходните две богатството му намаляваше, пише Bloomberg. Така то достига нивата от 2016 година.

Приходите от Trump International Hotel във Вашингтон, който се превърна в любимо място на републиканци и други, които търсят услуга от държавния глава, са се покачили с 1% до $41 милиона. Стойността на хотела обаче намалява с 5% до $95 милиона.

Офис сградите на Тръмп обаче продължават да поскъпват. Trump Tower струва с 27% повече до $445 милиона. А офис кулата на Уолстрийт е оценена с 13% повече до $480 милиона. Тръмп има и 30% дял в две сгради, управлявани от Vornado, които поскъпват със 33% до $765 милиона. Общо, от всички офиси, Тръмп увеличава богатството си с $340 милиона.

Стойността на голф клубовете на президента намалява с 19% до $525 милиона.Доналд Тръмп дължи общо поне $550 милиона, сочи официалната декларация, като сумата не се е променила особено за последната година. Около $300 милиона от тях той дължи на германската Deutsche Bank.

Богатството на президента не е достатъчно, за да влезе в топ 500 на най-богатите хора в списъка на Bloomberg.