След пет номинации американският актьор Леонардо ди Каприо най-накрая спечели „Оскар” за ролята си в „Завръщането” (“The Revenant”).

Според сайта StatisticBrain.com за въплъщението в ролята на Хю Глас в „Завръщането” холивудската звезда е получила 20 милиона долара. Възнаграждението на ди Каприо е било с 5 млн. долара по-малко от сумата, която е спечелил за ролята си във „Вълкът от Уолстрийт” от 2013 г.

Бюджетът за най-новата продукция, в която взе участие, е бил 135 млн. долара. Приходите през първия уикенд от премиерата на лентата в САЩ (25 декември 2015 г.) са били 474 560 долара. Към 26 февруари 2016 г. приходите от филма в САЩ са били над 170 млн. долара.

В края на януари кинолентата надмина седмия епизод от хитовата поредица „Междузвездни войни” и у нас, като генерира приходи от близо 170 000 лева само за три дни.

Леонардо ди Каприо инвестира в компания, която създава диаманти за 2 седмици

Леонардо ди Каприо инвестира в бизнес, за който никога не сте чували

Diamond Foundry събра финансиране от редица милиардери

През 2015 г. актьорът спечели 29 милиона долара и влезе в списъка на 100-те най-високоплатени артисти на списание Forbes. Към миналогодишното класиране ди Каприо е 13-ият най-високоплатен актьор в света. От началото на кариерата си досега той е натрупал над 440 милиона долара.

Леонардо ди Каприо е известен и с работата си, посветена на редица каузи за опазване на околната среда. Само през миналата година той обеща да даде 30 млн. долара за усилия по опазване на природата. Той не пропусна да наблегне върху проблема с климатичните промени и в речта си, след като прие Наградата на филмовата академия на САЩ.

Лео ди Каприо дарява $15 милиона за „спасяването на планетата”

Лео ди Каприо дарява $15 милиона за „спасяването на планетата”

Актьорът е сред знаменитостите участващи на конференцията в Давос