Милиардерът инвеститор Майк Новограц залага големи надежди на дигиталните валути. 10 процента от неговото богатство дори се съхраняват именно във виртуални пари като биткойн.

"Десет процента от нетните ми притежания са в това пространство", заяви богаташът по време на форум, проведен в Харвардския бизнес училищен клуб в Ню Йорк, и цитиран от CNN Money.

Придприемачът обаче отказа да разкрие колко точно е богат, но е бивш мениджър на хедж фондовете във Fortress Investment Group и партньор в Goldman Sachs. Той има и засуга за направата на списъка на милиардерите на Forbes през 2008 година.

"Това е най-добрата инвестиция в живота ми", коментира още Новограц във връзка с дигиталните си богатства.

Само преди година биткойнът струваше 500 долара за монета, а сега дигиталната валута се търгува за над 1 200 долара. През 2013 година именно милиардерът прогнозираше, че виртуалните пари може да поскъпнат рязко.

Според него сега пред биткойнът стои още по-голям скок и виртуалните монети може за стигнат ниво от 2 000 долара. Същевременно и предупреди, че при търговията с дигитани пари може да има балон.

Затова и инвеститорът купува монети от един от най-големите съперници на биткойн - дигиталната валута Ether, която в момента се търгува за около 48 долара.

Много инвеститори виждат в биткойна сигурен актив за притежанията си и купуват монети, за да държат богатствата си именно в дигитални пари.