23-годишният ютюбър MrBeast има приходи от 54 милиона долара през 2021 г., благодарение на съдържанието, което създава и качва във видео платформата YouTube. Видеоклиповете му са гледани 10 милиарда пъти през 2021-а.

MrBeast известен с видеата си, в които често показва каскади и различни експерименти. През последната година той прекара 50 часа "погребан" жив, предложи 10 000 долара на онези, които се осмеляват да влязат във вана със змии и беше домакин на собствена версия на Squid Game, като дори направи копия на декорите на филма на Netflix.

Така MrBeast се нареди е първи в списъка на най-печелившите ютюбъри, а и вероятно си печели място сред най-високоплатените артисти в света. Всъщност, спечелените от него 54 милиона долара биха му донесли място в топ 40 на 100-те на богати знаменитостите в класацията на Forbes, която проследява най-добре платените звезди в развлекателния бизнес. Сред тях са Били Айлиш, Ким Кардашиян, Анджелина Джоли и др.

Създателите на видеа в YouTube са спечелили общо около 300 милиона долара през 2021 г., което е с цели 40% повече на годишна база. Това се случи благодарение на увеличаването на гледанията в техните канали в YouTube и приходите от реклами, които генерират от тези видеоклипове. В момента в YouTube има близо 2 милиарда потребители. Около половината от приходите на създателите на видеа идват от приходи от реклами. Много от звездите обаче предлагат и продават свои брандирани стоки и дори бургери.

MrBeast Burger е приложение, което позволява на феновете на MrBeast да поръчват ястия с марката MrBeast от 1600 ресторанта в цялата страна. Досега е продал 5 милиона бургера

Джейк Пол е на второ място в класацията с приходи от 45 милиона долара - до голяма степен благодарение на приходите си от кариерата си в бокса. Миналата година той имаше три двубоя: един мач с Бен Аскрен, два с Тайрън Уудли, които Пол печели. Джейк публикува по-рядко клипове в платформата и използва канала си най-вече за рекламиране на боксовата си кариера.

На трето място е Markiplier с приходи от 38 милиона долара. Малко звезди в социалните мрежи могат продават толкова добре, колкото него. Той предлага на феновете си тениски, шапки и други артикули, свързани с неговата серия Unus Annus. Това е и основната причина приходите му да се удвоят, в сравнение с миналата година.Той има 31 милиона абонати за канала си.

Rhett и Link са на следващото място в списъка. През 2021 приходите им са 30 милиона долара. Това са са едни от най-дългогодишните звезди в YouTube. Предаването им Good Mythical Morning стартира през 2012 г. През февруари 2019 г. те придобиват SMOSH, което е скициран комедиен канал в YouTube срещу 10 милиона долара.

Топ пет се допълва от ютюбъра Unspeakable, чиито проходи са 28,5 милиона долара. Над 20 милиона души имат абонамент за четирите му канала в YouTube, където той публикува видеоклипове как играе Minecraft и други игри. Името му е Нейтън Греъм. Той публикува в YouTube през последното десетилетие, но досега не е бил в топ 10 на най-добре платените звезди. Миналата година Unspeakable продаде своя каталог от видеоклипове в YouTube на Spotter (един от най-големите независими собственици на съдържание в YouTube). Това е и основната причина Unspeakable да се нареди сред най-добре платените в YouTube.