Колин Хуанг, който е основателят на китайската онлайн платформа за търговия , е изгубил повече пари от когото и да било друг в света през тази година.

Нетното богатство на Хуанг се е сринало с над 27 милиарда долара, показват данните на Bloomberg Billionaires Index, след като Китай въведе по-строги регулации за местните интернет гиганти.

Погледнато по друг начин, основателят на Pinduoduo е изгубил повече дори и от Хуй Ка Ян - милиардерът зад закъсалия китайски конгломерат Evergrande. Последният е изгуби грубо 16 милиарда долара от януари насам.

Политиката на Пекин засегна тежко всички лидери в технологичната индустрия в азиатската страна. Но акциите на Pinduoduo поевтиняха значително повече от тези на други два гиганта - Alibaba и Tencent.

Първата от тях отчита поевтиняване от 44% на книжата си, докато резултатът за другите две компании е съответно спад от 33 и от 20 на сто.

Колин Хуанг, който основава Pinduoduo през 2015 година, притежава дял от 28% в компанията. Преди срива капитализацията на дружеството достигна пик от 178 милиарда долара преди да падне до около 125 милиарда долара в момента.