Решение за продажбата на имот трябва да гласуват акционерите на ЦБА Асет мениджмънт АД, гр.Дебелец(C81), на свиканото от СД на дружеството извънредно общо събрание на акционерите на 11 май 2015 г.

Имотът е собственост на дъщерното дружество ЦБА Свищов ЕООД и се намира в гр. Свищов. Площа му е площ 4476 кв.м. Купувач на имота ще бъде Пътно строителство АД, гр. Добрич, а цената по сделката е не по-малка от 900 хил. лв.

Сумата от продажбата ще бъде използвана за погасяване задълженията на ЦБА Асет Мениджмънт АД, към БДСК ЕАД, по Договор за кредит-овърдрафт за 3 000 000 лв, като ЦБА Асет Мениджмънт АД е сключило договор за заем с дъщерното си дружество ЦБА Свищов ЕООД, за същата сума от 900 000 лева, която да бъде депозирана по ескроу сметка на банката, и да бъде върната за срок от 60 месеца, чрез плащане или прихващане.

В друга точка от дневния ред, акционерите трябва да приемат решение за продажбата на имот, представляващ сграда в Каварна със застроена площ от 680 кв. м. Сградата ще бъде продадена на Терин ЕООД за минимум 300 хил. лв.

Като последно акционерите трябва да изберат одитор за 2014 г., като в проекта за решение е това да бъде ДЕС Свраков и Милев ЕООД.