Със заповед на кмета Славчо Атанасов от 1.05. 2008 г. се увеличава с 10 стотинки цената на билетите в градския транспорт на Пловдив. Билетът от 70 стотинки ще струва 80, а преференциалният билет за пенсионери, ученици и студенти от 30 вече ще е 40 стотинки, съобщи радио Пловдив.

Тази мярка е изключително непопулярна, но един кмет трябва да поема своята отговорност, коментира увеличението Славчо Атанасов. Искам да припомня на пловдивчани, че ние сме единственият град в България, където преференциално с намаление пътуват 80 хиляди души.

Освен това цената на билетите в Пловдив продължава да е една от ниските в страната - за сравнение във Варна цената е вдигната на 80 стотинки още през декември миналата година, а както знаете, в София вече се говори за цена от 1 лев, допълни кметът Атанасов. За съжаление всички трябва да се съобразяваме с икономическата логика и закони. Увеличението на билетите се налага от скока на цените при горивата - днес например литър нафта струва 2 лева и 38 стотинки, допълни Славчо Атанасов.

"За стриктното спазване на графиците, задължихме всички превозвачи да инсталират джи пи ес устройства за контрол на курсовете. По този начин общината ще плаща само за доказано и контролирано извършени курсове по линиите на градския транспорт. Моята цел е не след дълго пловдивчани да се радват на редовен и модерен превоз, какъвто заслужават", обясни Славчо Атанасов.