"Активиа фибри с ябълки" е най-новият продукт от гамата "Активиа с плодове", съобщи regal.bg.

Съдържащата се в продукта бактерия бифидус актирегуларис помага за регулирането на стомаха по естествен път. Максимален ефект се постига при ежедневна консумация на "Aктивиа".

В допълнение към здравословния ефект на фибрите и бактерията е приятният и свеж вкус на парченцата ябълки.  Фибрите са полезни за човешкото здраве и трябва да се консумират всеки ден. Съдържат се в зърнените култури, плодовете. Освен на влакнини те са богати и на други полезни елементи - витамини и минерали.  Европейските препоръки са за увеличаване на дневната консумация на фибри.

Новата "Активиа" ще се предлага в опаковки по 290 грама, както и останалите продукти от гамата. Продажбите на продукта ще бъдат подкрепени с рекламни материали в магазинната мрежа.

"Данон България", клон на DANONE Group, е лидер на българския пазар на млечни продукти. В портфолиото на компанията са включени над 5 марки и около 40 продукта с високо и постоянно качество. Компанията съчетава европейските стандарти на DANONE Group със спецификата и условията на българския пазар и желанията на българските потребители.