Италианската финансова гвардия (данъчна полиция) по заповед на съда на град Палермо днес проведе масирана операция срещу сицилианската мафия.

Конфискувано е движимо и недвижимо имущество на стойност 104 милиона евро, предава от Рим ИТАР ТАСС.

Конфискуваната собственост е принадлежала на трима дребни предприемачи, които са арестувани през февруари миналата година по подозрение за принадлежност към мафията.

В изявлението на финансовата гвардия се казва, че „в резултат от следствените действия на прокуратурата е установено значително несъответствие между огромното състояние, притежание на следствените и скромния размер на регистрирания доход от техните семейства, които не са можали да оправдаят законния произход на тяхното имущество."

Италианските закони позволяват на държавата да конфискува имуществото на заподозрени в принадлежност към организираната престъпност даже в случай, че престъпният произход на конфискуваните обекти не е доказан.

От въпросните собственици на конфискуваните състояния според следствието двама са главатари на мафиотски кланове, действащи в района на Палермо, а третият е доверено лице на мафията.