Приходите събрани от Пловдивския панаир на тазгодишното проетно изложение изложение са с 21% по-малко сравнено с минали години. Това заяви Георги Гергов, заместник-председател на Съвета на директорите на Международен панаир Пловдив, цитиран от Дарик радио.
Близо 40% от редовните изложители не участваха в престижния форум, което е резултат от финансовата криза, уточни бизнесменът.

Въпреки това няма да се наложи намаляване на инвестиционната програма на Панаира за тази година, каза още Гергов.
В момента решението е Пролетният панаир да не се разроява на тематични изложби, както беше планирано преди няколко месеца. Към момента не се предвижда и откриване на филиали в София и Варна.

От друга страна есенният панаир в Пловдив ще бъде едно силно изложение, което ще компенсира всички други изложения, които са по-слаби, каза Гергов пред агенция Фокус. В големи панаирни комплекси в Европа, които са традиционни, се отменят цели изложения, набор от изложения. В панаира в Пловдив до този момент нямаме намерения и нямаме и такива симптоми да се проваля някакво изложение или да го отменяме. Напротив, до този момент записванията за есенния панаир са много добри. Ние очаквахме стагнация, но не се наблюдава това нещо, обясни той.