Част от китайските марки автомобили вече почти са настигнали европейските коли по качество, обаче имат и слабости. Това сочат като цяло резултатите от проучване, публикувано от Германската организация на автомобилистите (ADAC).

Германските експерти отбелязват високото ниво на безопасност на автомобилите от Китай - повечето от разгледаните модели са получили най-високите оценки в теста за катастрофа Euro NCAP. От ADAC също така отбелязват и високото качество на материалите и сглобяването на китайските автомобили.

"Плюсове" и "минуси" на китайските автомобили

"Плюсове" и "минуси" на китайските автомобили

През последните години тяхното качество се е повишило

В същото време, експертите идентифицират няколко проблемни въпроса. Автомобилите от Китай продължават да имат проблеми с круиз контрола и други системи в помощ на водача, които понякога работят ненадеждно.

Друга слаба страна на китайските коли са мултимедийните сензорни екрани, които реагират бавно на допир, а менюто в мултимедийната система често е с твърде дребен шрифт и с грешки в превода от китайски, посочват от ADAC. При някои модели освен това възникват проблеми с радиото и с климатика, е впечатлението на германските шофьори.

Най-популярните марки дизелови автомобили в Русия

Най-популярните марки дизелови автомобили в Русия

Кои от тях се препродават в най-добро техническо състояние и на каква цена

Наскоро германският министър на финансите Кристиан Линднер заяви, че германските производители на автомобили се считат за най-добрите в света - както в областта на превозните средства с традиционен двигател с вътрешно горене, така и сред електрическите превозни средства. Той призова германската автомобилна индустрия да не се страхува от конкуренцията от Китай.

В същото време, министрът отбеляза, че си струва да се обърне внимание на въпроса за възможния дъмпинг от китайски продукти и в тази връзка да се изясни, предоставя ли Китай субсидии на свои големи компании, за да могат да продават автомобилите си на цена под себестойността им.

Основните недостатъци на китайските автомобили

Основните недостатъци на китайските автомобили

Какво показва проучване сред руските шофьори