В Свиленград започна изграждането на хипермаркет на немската търговска верига „Пени маркет", съобщиха от пресцентъра на община Свиленград.

Очаква се обектът да бъде готов през септември. В търговския център ще бъдат инвестирани 5 млн. евро, съобщи мениджърът на „Сити пойнт" Кирил Дзоварас. Той благодари на кметското ръководство и на общинския съвет за подкрепата им към бизнеса и инвеститорите.

"Сити пойнт" е част от компанията „Бизнес БГ Груп", която ще строи комплекса наречен „Сити пойнт парк". В него на площ от 5 хил. кв.м. ще се помещават хипермаркет на немската верига „Пени маркет", магазин за бяла и черна техника, аптека, банка, представителство на мобилен оператор и бистро.

За удобство на клиентите ще има безплатен паркинг със 150 места, както и парк за отдих с детска площадка.

Свиленград е първият град в България, където ще стъпи немската търговска верига „Пени маркет", известна в Европа с ниските цени на стоките. Тя заедно с „Билла" е в портфолиото на концерна РЕВЕ.

Кметът на Свиленград Георги Манолов каза в приветственото си слово, че подобна голяма инвестиция се прави за пръв път на юг от областния център - Хасково.

Според него, новият търговски комплекс ще допринесе за регулиране на цените на хранителните стоки в града, а със строителството на околовръстния път край дигата на река Марица, изграждането на парка в района на панаира и цялостната реконструкция на зелените площи, в близките две-три години тази част на Свиленград ще стане една от най- красивите и най-оживените.