Днес, от 10 часа в "Интер Експо" и Конгресен център стартира изложбата "Защита и сигурност 2007", на която ще бъдат представени съвременни продукти, техника и технологии за изграждане на системи за сигурност, видеонаблюдение и контрол на достъпа, съобщиха от пресцентъра на МВР.

В събитието ще вземат участие близо 100 изложители и подизложители от САЩ, Германия, Италия, Франция, Великобритания, България и други страни, които ще покажат съвременни продукти, комуникационни мрежи и системи, пожароизвестителна и пожарогасителна техника, специализирани транспортни средства, екипировка за аварийно-спасителна дейност.

Сред постоянните участници са фирмите: "Превента", "Оптикс", "Пик 3000", "Сектрон", "Олимп Сейфти", "Интериорпроект", "Данлекс", "Комел Софт Секюрити", "Апекс ММ", "ЕТ Веселин Стоичков - Веско", "Макстел", "MSA AUER" и др.

Изложбата, организира на повече от 2500 кв.м. закрита и открита площ , ще продължи от 11 до 14 септември.

Тя е част от петата международна конференция "Сигурността като предизвикателство пред европейската перспектива на Източна Европа" .

Работата на двудневния форум е разделена на четири секции.

Акценти на докладите и обсъжданията в първата секция са вътрешната сигурност и обществения ред, превенцията на престъпността, граничния режим на страната ни, организираната престъпност и корупцията, финансовата сигурност и др.