Днес, от 10.00 часа в зала 506 на Дома на техниката (ул. “Цар Симеон” 25) във Варна министърът на държавната администрация и административната реформа Николай Василев ще даде официалния старт на най-мащабното обучение по английски език за държавни служители, съобщиха от пресцентъра на МДААР.

Провеждането на езиковите курсове се реализира по проект "Подготовка на служителите от българската държавна администрация за ефективна работа с институциите на Европейския съюз", финансиран от Европейския социален фонд по Оперативната програма "Административен капацитет".

Обучението ще обхване 15 хиляди държавни служители от цялата страна, които ще преминат 8-месечен интензивен курс. Успешно издържалите изпита служители ще получат сертификат и езиков паспорт "Europass".

По-късно, от 11.30 часа, в Народната астрономическа обсерватория и планетариум "Николай Коперник" министър Василев ще се срещне с децата от кръжока към обсерваторията, чиито проект се класира на второ място сред общо 156 участници в международния конкурс, организиран от НАСА.