През ноември 2017 г. Tesla представи два нови обещани продукта: влекача Semi и спортния Roadster, който трябваше да се превърне в най-бързия сериен автомобил в света с ускорение до 100 км/ч от под две секунди.

Semi трябваше да влезе в производство през 2019 г., но в крайна сметка бе отложен до 2022 г. Днес стана ясно, че и Roadster ще бъде отложен още веднъж. Спортният модел трябваше да излезе на пазара още в началото на 2020 г., но в крайна сметка най-ранната дата ще бъде 2023 г. - "ако 2022 г. не е мега драма", както се изрази в Twitter главният изпълнителен директор Илон Мъск.

Той посочи, че причината за забавянето са проблемите в доставните вериги, които мъчат цялата индустрия - а и не само нея. Производители като Toyota, Ford и други свиха производството най-вече заради недостиг на компоненти.

Tesla Roadster трябва да вдига поне 400 км/ч с 200 kWh батерия, която ще позволи изминаването на 1 000 км с едно зареждане. Трите мотора ще позволят ускорение до 100 км/ч за под две секунди, а на четвърт миля моделът ще спринтира за под девет секунди.

Tesla събира по $50 000 от клиентите като предплащане за модела.