Новите хибридни коли на BMW ще изключват автоматично двигателите си с вътрешно горене в силно замърсените градове и ще преминават към електрично управление. Целта е да се намалят вредните емисии, отделяни от автомобилите.

Усилията на BMW да оптимизира влиянието на хибридните коли за околната среда с прекъсване на функцията на конвенционалните двигатели идва в момент, когато автомобилната индустрия се опитва да продава електрически коли. А техните продажби са били само 1,5% от общо всички през миналата година, пише Reuters.

Хората избягват да купуват изцяло електрически автомобили заради липсата на достатъчно станции за зареждане и защото те могат да изминат определен пробег, а самият процес на захранване отнема време.

Ускореното налагане на електрическите автомобили на пазара се оказа доста трудно. Това е така, защото градовете се сблъскват с много разходи за изграждането на електрическа инфраструктура с необходимата мощност за зареждане на електрически коли.

Дори град Рюселсхайм в Германия, в който е базиран автомобилният производител Opel, трябваше да кандидатства за финансова помощ от държавата, за да изгради 1300 станции за зареждане.

BMW показа новото комби 3-Series Touring (Видео)

BMW показа новото комби 3-Series Touring (Видео)

Автомобилът ще излезе на пазара в Европа до края на годината

Хибридните автомобили имат способността да презареждат електрическите си батерии, докато използват двигателя с вътрешно горене. Тази функция облекчава притеснението на потребителите за ограничен капацитет за движение, а и натиска върху градовете да изградят бързо нужната инфраструктура.

Новите автомобили на BMW ще бъдат с автоматичната функция за прекъсване на двигателя от 2020 година. Градове като Ротердам потвърждават, че режимът наистина работи и доказано замърсява въздуха по-малко.