Японският производител Mazda представи новото поколение на кросоувъра CX-9. Публичният дебют на новия модел се състоя на салона в Лос Анжелис, пише Ayto Motor und Sport.

От компанията съобщиха, че продажбите на всъдехода трябва да започнат през първото тримесечие на 2016.

Новият седемместен кросоувър е получил по-агресивен дизайн  в сравнение с моделите CX-5 и CX-3. Автомобилът е оборудван с променени брони, модифицирана радиаторна решетка, нова светодиодна оптика, спойлер, 18- и 20-инчови джанти и изпускателна система с два накрайника. Моделът е с удължено междуосие с 55 мм. Благодарение на това инженерите на компанията са успели да увеличат значително пространството за краката на пътниците на задния ред седалки.

В салона на автомобила са монтирани нови седалки, модернизирано арматурно табло, специално светодиодно осветление и информационно-развлекателна система MAZDA CONNECT със 7- или 8-инчов сензорен екран. Освен това на разположение има аудиосистема Bose с 12 високоговорителя и усъвършенствани системи за сигурност.

Под предния капак на кросоувъра е монтиран 2,5-литров четирицилиндров двигател. Същия двигател ще получи новият концептуален хечбек Mazda3 MPS. Мощността на мотора е 227 к.с. и 420 Нм въртящ момент. Агрегатът работи в комбинация с шестстепенна автоматична трансмисия. Базовата версия на автомобила е оборудвана със система за предно предаване, а като опция се предлага задвижване на всички колела.