Производителят на Mercedes - Daimler, е принуден да съхранява хиляди автомобили на неработещо военно летище в Северна Германия заради проблеми с партньори, които забавят доставките на моделите GLE за клиентите, съобщава Bloomberg.

Така хиляди бройки от тези SUV автомобили и други модели остават паркирани по продължение на пистата за излитане и кацане на бившето летище Алхорн в близост до град Бремен. Освен всъдеходи GLE там могат да бъдат видени още GLS и дори E и C-Class.

Според информацията на Bloomberg става въпрос за коли, чиито цени тръгват от 56 хиляди долара, произведени в САЩ за европейски купувачи, които Daimler няма къде да съхранява.

По думите на говорителя на компанията проблемът с доставките се е появил след пускането на обновения GLE на няколко пазара едновременно и ръста на неговото производство. От германския лидер посочват, че търсенето за модела остава силно.

"Временното съхраняване на колите по този начин е напълно нормален процес", посочва говорителят.

От медията допълват, че това не е първият път, когато германски производител е принуден да търси място за съхранение на свои автомобили. Преди време Volkswagen беше принудена да паркира хиляди коли на незавършеното берлинско летище Бранденбург.