В навечерието на 18-ото издание на Auto Shanghai германският производител на марката Mercedes-Benz - Daimler изненада любителите на автомобили, като представи цели три различни модела SUV.

Това са Concept GLB, задвижвания с батерии ЕQB и Меrcedes-Benz GLE. В лицето на модела EQB марката представи изцяло електрически SUV, който ще бъде на достъпен за клиентите на пазара в Китай от 2021 година, пише Automative World.

Concept GLB e среден вариант между моделите GLA и GLC. От Mercedes обясняват, че идеята е това превозно средство да е фокусирано върху пространството и здравината. Неговият капацитет за пътници е седем места, като автомобилът е снабден с трети ред от допълнителни седалки, които могат да се прибират до пода при необходимост, за да се увеличи багажното пространство.

Най-иновативния си продукт, Mercedes показа първо в Китай. Това е първият изцяло електрически SUV на марката, като в същото време представлява и доста луксозен автомобил. Издължената му линия и широкото купе създават удобство за пътниците. Към това се добавя и завладяващ пакет от характеристики. Моделът е снабден с два електрически двигателя, един отпред и един отзад с обща мощност 445 kW. Интелигентната операционна система позволява изминаване на 445 километра след зареждане.

Развивайки нови електрически коли Mercedes се стреми да предложи на потребителите по-достъпни и удобни екологични автомобили за ежедневна употреба.