Акциите на Nikola Corp. паднаха с над 8%, след като главният изпълнителен директор Марк Ръсел не успя да увери инвеститорите, че General Motors няма да се изтегли от сделката за $2 млрд., както и че изгоненият основател Тревър Милтън няма изнендващо да продаде акциите си, пише CNBC.

В интервю за телевизията Ръсел заяви, че дискусията с GM относно доставка на горивни клетки и други технологии, както и изцяло електрически пикапъ, продължават, но не може да каже нищо повече. Крайният срок за подписване на споразумението е 3 декември - и ако това не се случи до тогава, всяка една от страните може да се откаже едностранно.

По-рано тази година GM съобщи, че ще инвестира $2 млрд. в компанията и ще получи 11% дял. Дни по-късно обаче излезе критичен доклад, който обвини Nikola измама. Заради него основателят на компанията Милтън напусна, а акциите се сринаха.

Пред CNBC Ръсел отказа да спекулира какво Милтън ще направи със своите 91,6 млн. акции, които може да продаде след 1 декември. Той продължава да е най-големият акционер в компанията.

Тревър Милтън е изгубил $757 милиона за ден след като се оттегли от борда на Nikola

Наскоро станалият милиардер, който изгуби $757 милиона за ден

Ръководената от него компания е разследвана в момента