Apple Inc. забавя производството на новите iPhone 12 с около месец, твърди източник на The Wall Street Journal. Решението идва на фона на пандемията, която отслаба потребителското търсене и създава проблеми за производството в Азия, сърцето на веригата за доставки на потребителски стоки.

Засега компанията не предвижда други промени: през есента ще бъдат показани четири модела с 5G и OLED екрани с размери на екраните от 5,4 инча до 6,7 инча.

Apple обикновено показва моделите в средата на септември и започва да ги продава преди края на месеца. За да го направи, компанията започва производство в началото на лятото. През тази година, според източниците на изданието, производството на някои модели ще започне между юли до септември, отлагайки с месец масовото производство.

Apple намалява и броя на устройствата, които планира да произведе през второто полугодие с до 20 процента, казват още източниците. Очаква се в четвъртък компанията да отчете резултатите за първите три месеца на годината.

Междувременно Foxconn Technology Group - най-големият доставчик и основен производител на телефоните в Китай - е спрял наемането на нови служители в основния завод за iPhone през последните седмици.

Анализаторът Тони Саконаги от Bernstein посочи наскоро, че инвеститорите не трябва да се притесняват от евентуално забавяне, освен ако Apple не успее да достави новите модели преди празничния сезон в края на годината.

Apple показа най-достъпния си iPhone

Apple показа най-достъпния си iPhone

Второто поколение iPhone SE започва от $399