Гигантът за безалкохолни напитки Coca-Cola е стъпка по-близо до пускането на първата си марка алкохолни напитки, предава Mirror.

Производителят на газирани напитки е регистрирал името EH Canning в Службата за интелектуална собственост в категория алкохол.

След 126 годишна история на производство на безалкохолни газирани напитки, Coca-Cola прекъсва традицията да създаде първото си алкохолни питие.

Според търговското списание The Grocer, емблематичният етикет вероятно произвежда hard seltzer - модна плодова ароматизирана алкохолна вода.

Coca Cola пуска първия си различен вкус от десетилетие насам

Coca Cola пуска първия си различен вкус от десетилетие насам

Новият продукт се предлага от тази седмица в Северна Америка

Повечето потребители на възраст от 20 до 35-години се обръщат именно към газираните питиета с алкохол като по-нискокалорична алтернатива на бирата и марки като Kopparberg Passion Fruit и Mixed Berries hard seltzers вече са на рафтовете на супермаркетите във Великобритания.

Веригата супермаркети Aldi наскоро пусна своя собствена гама от hard seltzer - Nordic Wolf с различни вкусове, включително ягоди и липа и малина и касис.

"Това е напитка за всеки и не бихме могли да бъдем по-развълнувани, предоставяйки нашата собствена категория алкохолни напитки във Великобритания, заяви управляващият директор на веригата Джули Ашфийлд.

"С нарастването на търсенето на по-здравословни алтернативи на много продукти, искахме да сме сигурни, че се грижим за този пазар и Nordic Wolf прави точно това, без да прави компромиси с цената.

Coke планира влезе в нарастващия пазар според експертите, но без да се очертава като ясен лидер.