Илон Мъск, който съвсем наскоро придоби Twitter, посочи, че очаква да намали работното си време в социалната мрежа и евентуално дори да намери нов лидер, който да ръководи бизнеса на компанията, пише Reuters, цитирайки изявление на милиардера.

Сред инвеститорите на Tesla веме има опасения относно прекалено голямото време, което Мъск отделя на новата си компания.

"Има първоначален бум в активността, който бе необходим след придобиването, за да се реорганизира компанията. Но след това очаквам да намаля времето, което прекарвам там", заяви Мъск.

Мъск сам започна да си купува рекламните пакети в Twitter

Мъск сам започна да си купува рекламните пакети в Twitter

SpaceX закупи голяма рекламна кампания в Twitter за своята услуга Starlink

Той добави, че някои инженери на Tesla са помагали при оценката на инженерните екипи на Twitter, но това е било на "доброволна основа" и "след работно време".

Първите две седмици на ексцентричния бизнесмен в Twitter бяха белязани от бързи промени и хаос. Илон Мъск бързо уволни предишните ръководители и старши лидери в компанията, а по-рано и половината от персонала на социалната мрежа.

На 16 ноември милиардерът изпрати имейл към новите си служители с апел да изберат дали да продължат да работят в компанията, но "за дълги часове с висок интензитет", или да вземат обезщетение на стойност три заплати и да напуснат.

$20 на месец: платеният абонамент на Twitter може да поскъпне драстично

$20 на месец: платеният абонамент на Twitter може да поскъпне драстично

Сделката за $44 милиарда трябва някак да се избие.