Проблемите с веригите за доставки на General Electric Co. (GE) продължават, и те ще се отразят негативно на резултатите на компанията през третото тримесечие на 2022 година. Това е казала по време на конференция главният финансов директор на GE Каролина Хаппе, пише Wall Street Journal.

"Трудностите във веригите за доставки продължават да ограничават нашите собствени възможности да доставяме продукти на клиентите си", казва тя.

Най-сериозни трудности, по думите на Каролина Хаппе, изпитват подразделенията на GE в областта на авиацията и здравеопазването.

GE планираше да достави на клиенти повече самолетни компоненти и двигатели през третото тримесечие на годината, но беше принудена да удължи крайния срок на доставките, което ще има "отрицателно отражение върху печалбите", коментира главният финансов директор на компанията.

Тя отбелязва още, че според предварителните оценки, свободният паричен поток (оборотни средства) на GE през третото тримесечие на годината ще бъде на нивото на второто тримесечие (162 милиона долара) или малко повече.

От началото на 2022 г., пазарната капитализация на General Electric се е сринала с 27%.

Глобиха General Electric $200 милиона за заблуждаване на инвеститорите

Глобиха General Electric $200 милиона за заблуждаване на инвеститорите

В същото време GE не е съгласна с административното решение на SEC