Американската Tesla ще представи това лято своето първо безпилотно такси, съобщи шефът на компанията Илон Мъск в социалната мрежа X.По думите му, роботизираното такси ще бъде представено на 8 август.

Всъщност Мъск обещава да пусне такава кола вече не веднъж, пише CNBC. Преди това, Tesla предвиждаше да го представи в края на 2023 г., отбелязва Electrek.

В биографията на Мъск написана от Уолтър Айзъксън се твърди, че роботизираното такси на Tesla ще бъде подобно на нейните електрически пикапи Cybertruck.

Освен това от американската компанията посочват, че планират да подготвят актуализация на софтуера, така че всички нейни потребителски електрически превозни средства, пуснати през 2016 г. и по-късно, да могат да се използват ако е необходимо и като самоуправляващи се таксита.

Electrek нарича роботизираните таксита "интересна идея", но отбелязва, че някои собственици на автомобили на Tesla се безпокоят, че компанията може да се съсредоточи върху разработването на система за самоуправление при новия модел, но не и при съществуващите, както е обещано.

Летящи таксита във Великобритания и други страни "набират скорост" - кога ще станат нещо обичайно

Летящи таксита във Великобритания и други страни "набират скорост" - кога ще станат нещо обичайно

Франция възнамерява да пусне въздушни таксита за Лятната олимпиада през 2024 г.