Най-голямата услуга за онлайн стрийминг на филми и ТВ сериали и предавания в света Netflix отчете скок в абонатите си през тримесечието до декември, стимулиран от международната си експанзия, съобщи Wall Street Journal.

Компанията обаче не успя да постигне заложената си цел за привличане на клиенти в родните САЩ.

Снимка 216443

Източник: The Wall Street Journal

Доставчикът на услугата е прибавил 5,59 млн. абонати през четвъртото тримесечие на миналата година, като надмина собствената си прогноза за 5,15 млн. нови клиенти и увеличи базата си в световен мащаб до близо 75 млн. потребители. За настоящото тримесечие Netflix очаква да включи още 6,1 млн. абонати на стрийминг услугата, която предлага.

Услугата Netflix достъпна вече и в България

Убиецът на кабелната телевизия вече е в България

Най-големият доставчик на стрийминг на филми и ТВ в света навлезе в над 130 нови държави

Въпреки тези положителни резултати печалбата на компанията отбелязва рязък спад заради по-високите разходи за съдържание и настъпването на нови за услугата пазари.

През последните три месеца на 2015 г. компанията привлече 1,56 млрд. нови потребители в САЩ. Така тя не успя да постигне заложената си цел от 1,65 млн. нови включени абонати в страната.

В писмо до акционерите на Netflix се посочва, че в Китай тя среща несигурност и много работа. Фирмата добави, че може да предложи услугата там тази година, но „може и да отнеме по-дълго”.

На 6 януари компанията обяви, че навлиза в над 130 държави по света, включително и в България.

Netflix въвежда нови правила след като стъпи на пазара в България

Netflix въвежда нови правила след като стъпи на пазара в България

Вижте какви са те