Най-голямата услуга за онлайн стрийминг на филми и телевизионни сериали и предавания в света Netflix навлезе в над 130 държави, сред които и България. Това стана ясно на тазгодишното издание на международното технологично изложение CES, което се провежда в американския град Лас Вегас.

Програмите на Netflix не се теглят, но е необходима връзка към интернет от най-малко 0,5 мегабита в секунда, за да се гледат. При по-бърза свързаност качеството на видеото съответно се подобрява.

Услугата работи на всякакви устройства – настолни компютри, лаптопи, смартфони и таблети, поддържащи операционните системи Android, iOS и Windows, Blu-ray плейъри, игрови конзоли, плейъри за стрийминг на медийни продукти като Apple TV и Chromecast, smart телевизори.

При стартиране на Netflix първият месец е безплатен. Само трябва да изберете един от трите месечни плана, които се предлагат към момента. Ако сте доволни от услугата, няма нужда да правите нищо – членството ви автоматично ще продължи за толкова време, колкото решите. Абонаментът е на месечна основа и започва при регистрацията. Можете лесно да я спрете по всяко време, като това става онлайн 24 часа в денонощието. Една от значителните разлики спрямо традиционните доставчици на телевизионни услуги и Netflix е в това, че стрийминг услугата не задължава с дългосрочни договори или дължими суми при прекратяване.

bTV: Netflix постига далеч по-ниски резултати в европейските страни с различен от английския език

bTV: Netflix постига далеч по-ниски резултати в европейските страни с различен от английския език

Мнението на собственика на българския конкурент на услугата - VOYO

Ето и трите месечни плана, между които може да се избира:

- основен (за 7,99 евро) – при него може да се гледа видео само на един екран – на лаптоп, телевизор, телефон или таблет. Няма ограничение в предлагания каталог от филми и предавания. Услугата може да се спре по всяко време.

- стандартен (за 9,99 евро) – можете да гледате видео на два екрана едновременно, като има възможност за HD качество на излъчваните продукти. Няма ограничение в предлагания каталог от филми и предавания. Услугата може да се спре по всяко време.

- премиум (за 11,99 евро) – екраните, на които можете да гледате филми и телевизионни шоута, са четири. Налични са HD и Ultra HD формати. Няма ограничение в предлагания каталог от филми и предавания и услугата може да се спре по всяко време.

За едномесечна такса потребителите на услугата по света ще могат да гледат оригинални продукции на Netflix, сред които Marvel’s Daredevil и Marvel’s Jessica Jones, Narcos, Sense8, Grace and Frankie и Marco Polo, както и каталог от лицензирани телевизионни предавания и филми.

През 2016 г. компанията планира да пусне 31 нови и завръщащи се на екрана оригинални сериали, филми и документални ленти, широка гама от стендъп комедии и 30 детски сериали.

Веднага след като компанията обяви, че пуска услугата си в цял свят, Netflix вече бе достъпен за всички потребители в нововключените държави.

„Днес ставате свидетели на раждането на нова глобална мрежа на интернет телевизия”, заяви съоснователят и главен изпълнителен директор на Netflix Рийд Хейстингс по време на изложението. „Потребители по целия свят – от Сингапур до Санкт Петербург, от Сан Франциско до Сао Пауло – ще могат да се радват на ТВ шоута и филми едновременно. С помощта на интернет даваме властта в ръцете на потребителите да гледат когато и да е, където и да е и на каквото и да е устройство”, обясни той.

В повечето нови държави, в които Netflix настъпва, програмите ще са достъпни на английски език. Компанията е добавила арабски, корейски и китайски към 17-те езика, които вече поддържа. Хейстингс уверява, че постепенно ще бъдат добавяни повече езици, съдържание и начини за използване на услугата.

Тук можете да видите пълен списък на държавите, в които услугата вече е достъпна за ползване.

В тези региони членовете на услугата с план за стрийминг ще могат да гледат мигновено. Филмите и телевизионните предавания, които са достъпни за гледане, могат да варират в зависимост от местоположението и ще се променят от време на време.

Netflix все още не е достъпна в Китай, въпреки че компанията продължава да търси възможности за доставяне на услугата в азиатската страна. Фирмата няма да навлиза и в Крим, Северна Корея и Сирия заради ограничения, наложени от американското правителство.

Netflix става по-мощен отвсякога

Netflix става по-мощен отвсякога

Иноваторът не се страхува от нищо, особено от конкурента си HBO

Услугата Netflix първоначално предлагаше наемане на филми на DVD, а през 2007 г. се преориентира към стрийминга. В момента компанията разполага с над 70 милиона членове в повече от 190 държави по света, които се радват на над 125 млн. часа телевизионни продукции и филми на ден където и когато пожелаят – при това без реклами.