Фалиралата преди два месеца компания Hertz най-после представи обновения си план за оздравяване на финансовото си състояние до края на календарната година, предаде Roadandtrack. За да задоволи исканията на клиентите си, тя ще трябва да намери сумата от 650 млн. долара.

За целта, от компанията са обявили, че ще продадат 182 521 автомобила от общата им флотилия коли на лизинг от 500 хил. броя, посочват от изданието. При това, банкрутиралият гигант трябва да се справи в много кратки срокове - до края на календарната година.

Фалиралата Hertz иска да продава нови акции

Фалиралата Hertz иска да продава нови акции

Цената им необяснимо подскочи през последните и компанията иска да се възползва

Преди месец от компанията също посочи, че ще трябва да продава колите си, за да се спаси, но тогава прогнозата им беше, че ще е нужно да се раздели със значително по-малко от тях - 144 хил. Все пак анализаторите прогнозират, че дори и с флотилия от над 300 хил. коли, от Hertz ще могат да поддържат бизнеса си, ако все още хората пътуват достатъчно, за да ги наемат.

Причината за увеличения брой коли, които те ще трябва да продадат обаче е растежа на търсенето на коли втора употреба, а по този начин от Hertz очакват да генерират повече средства, за да задоволят кредиторите си. Това обаче ще се случи, ако пазарът не се коригира в посока надолу през следващите по-малко от шест месеца.

Снимка 489723

Източник: Chevrolet

До момента от компанията продаваха основно C7 Corvette Z06 с нисък пробег, както и уникалните за компанията Camaro ZL1s със 750 к.с. (на снимката).