Да останеш на работно място, което вече си надраснал, може да е като да тъпчеш на едно място, но идеята за промяна на кариерата в средата на живота ви например, може да изглежда обезсърчителна.

Как да разпознаем признаците, че е време за промяна на кариерата? Има показатели, които не можете да пренебрегнете.Тук ще посочим 9 безпогрешни признака, че може би е време да направите този скок и да смените скоростите в кариерата си, публикувани в статия на Global English Editing.

1. Постоянно скучаете

Всички имаме моменти, в които работата ни се струва монотонна. Но има голяма разлика между постоянното чувство на незаинтересованост от това, което правите и просто един скучен ден. Ако постоянно гледате часовника или работата ви вече не ви стимулира или предизвиква, това може да е знак, че е време за промяна.

Когато желанието ви за растеж спре и работата ви се превърне в източник на скука, а не на удовлетворение, може би е време да помислите да направите завой в кариерата си. Не забравяйте, че животът е твърде кратък, за да останете на работа, която не ви вълнува.

2. Чувствате се неудовлетворени

Ако постоянно се чувствате неудовлетворени в работата си, ако постоянно се питате дали сте на прав път, тогава това може да е знак, че е време за промяна на кариерата.

3. Постоянно сте стресирани

Работата може да бъде стресираща понякога, но продължителният, хроничен стрес е съвсем различен от тази ситуация. Това може да доведе до здравословни проблеми като сърдечни заболявания, депресия и отслабване на имунната ви система.

Никоя работа не си струва здравето ви.

Според проучване от станфордския университет и Факултетът по бизнес на Харвард, че стресът на работното място допринася за най-малко 120 000 смъртни случая всяка година в Съединените щати.

4. Завиждате на работата на другите

Ако редовно се улавяте, че искате да работата на някой друг, това може да е знак, че не сте доволни от собствената си кариера.

Тази завист не е винаги е нещо лошо. Може да е индикация какво наистина искате в кариерата. Вместо да скривате тези чувства, използвайте ги като пътеводител за намиране на нови възможности за кариера.

Не забравяйте, че никога не е късно да преследвате кариера, която ви носи удоволствие.

5. Вашите умения не са търсени

Прекарали сте години в усъвършенстване на уменията и развиване на талантите си. Но дали те се използват напълно в настоящата ви работа?

Ако отговорът е не, това може да е знак, че е време за промяна на кариерата.

Пълноценната кариера трябва да предоставя възможности да използвате вашите умения и способности.

6. Балансът работа-личен живот е нарушен

Всички жонглираме с различни роли в живота - родител, съпруг, приятел, работник. Постигането на баланс между тези роли е от съществено значение за цялостното ни благосъстояние.

Ако непрекъснато пропускате ценно семейно време, не можете да се занимавате с хобита или лични интереси или постоянно си носите работа вкъщи, възможно е балансът ви между работа и личен живот да е нарушен.

В такъв случай дайте приоритет на себе си и щастието си. Знайте, че заслужавате кариера, която ви позволява да живеете пълноценен и балансиран живот.

7. Губите си съня, заради работа

Крайни срокове, напрежение и безпокойство и всичко около работата, за което мислите дори през малките часове на нощта, може да навреди на здравето ви. Ако изпитвате нещо подобно, ако работата ви държи будни през нощта, причинявайки безпокойство, това вероятно е знак, че имате нужда от промяна в кариерата. Не пренебрегвайте този знак. Вашето здраве и благополучие са твърде важни.

8. Страхувате се да ходите на работа

Ако всяка сутрин чувствате, че не можете да отидете на работа, това може да е знак, че не сте доволни от настоящата си работа и че е необходима промяна в кариерата. Работата трябва да бъде място, където се чувствате предизвикани, оценени, а не място, от което се страхувате.

9. Усещането ви подсказва, че е време за промяна

Вероятно най-добрият знак от всички е вашата интуиция. Този малък глас отвътре, който продължава да шепне, "време е за промяна".

Ако вашата интуиция ви казва, че е време за промяна на кариерата, вероятно е време да предприемете действия. Доверете се на инстинктите си. Познаваш себе си по-добре от всеки друг.