Интервюто за работа е много повече от това да се бъдете на мястото на срещата навреме. Ако смятате, че е дошло време за следващата добра оферта в професионален план, независимо дали за става въпрос за нова работа или голямо повишение, обърнете внимание следващите съвети.

Проучване за компанията

Бегъл преглед на уебсайта на компанията, за която може би ще работите няма да навреди, но обърнете внимание на продажбите и маркетинг стратегиите за техните продукти, статиите, написани за компанията, статии в списания и блогове, публикувани от служители на компанията, техните публикации в социалните медии, съобщения за пресата и т.н.

11 неща, които уверените хора никога не правят при интервю за работа

11 неща, които уверените хора никога не правят при интервю за работа

Те не бързат, не се извиняват излишно и не се правят на перфектни

Списък с въпроси

Направете списък потенциални въпроса, които интервюиращите често задават, като например въпроси от различни блогове за сайтове за търсене на работа, набиране на персонал и др. Намерете примери за въпроси, които са й задавани на предишни интервюта за работа.

Подгответе отговори

Преди да си помислите, че няма как да отделите такова време, помислете отново. Каква по-добра инвестиция от действителното предварително обмисляне на интервюто? Не е нужно да подготвите отговорите си в пълни подробности, но списък с ключови точки и/или примери може да ви е голяма полза. Ако решите да напишете изцяло отговорите знайте, че това няма да ви помогне.

Не повтаряйте написаното в автобиографията ви

Рецитирането на това, което пише в автобиографията ви, е безполезно. Вместо това, когато стане дума за професионалния ви опит, може да изтъкнете проекти и постижения: стъпките, които са ви послужили за завършване на конкретен проект или как сте постигнали определени резултати.

Пропуските в автобиографията ви също могат да повдигнат въпроси. Така че бъдете готови да уточните всичко, изброено във вашата автобиография.

8 примера за подвеждащи въпроси по време на интервю за работа и как да отговорите на тях?

8 примера за подвеждащи въпроси по време на интервю за работа и как да отговорите на тях?

Как да подходите, за да оставите приятни впечатления

Бъдете готови да коментирате проект или определен казус

Някои работодатели може да ви помолят да направите малък проект, съобразен с работата, за която кандидатствате. Считайте това за тест за това колко добре ще вършите работата си след като ви наемат. Бъдете изчерпателни, подробни и точни както в представянето по време на разговора, така и ако се наложи да изпълните определена задача. Важно е да спазите сроковете.

Често срещаната грешка при интервю за работата, която може да ви струва много

Често срещаната грешка при интервю за работата, която може да ви струва много

Едно леко подхлъзване би могло да ви раздели с мечтаната позиция

Направете списък с вашите въпроси

Никога не губете времето на интервюиращия с въпроси за неща, които лесно можете да проучите сами. Подходящите въпроси, които трябва да зададете са свързани с това какви са отговорностите за позицията, която искате, какви са очаквания за бъдещето ви в организацията и други.

Може да пробвате и методът да се интервюирате сами, като запишете отговорите си в Zoom (или друга платформа) и след това слушате. Може да помолете приятел или колега да направи примерно интервю и анализ на слабите и силните страни от него. Практикуването на подобно упражнение ще повлияе положително на вашия успех.