Фирмата за отдаване под наем на Airbnb има резервации за повече от 1 милион нощувки в световен мащаб на 8 юли, считайки го за ранен признак за възстановяване след забавяне на резервациите по време на пандемията от COVID-19, пише Reuters.

Основна част от резервациите са за пътувания, които ще започнат на или преди 7-ми август, заявиха от компанията.

Компанията за отдаване на жилища отчита слабо търсене, тъй като милиони туристи отменят плановете си за ваканция, работни пътувания и семейни посещения поради пандемията, което я накара да спре маркетинговите дейности за 2020 година и да съкрати около 25% от работната си сила.

Междувременно Будапеща се готви да последва други туристически градове, опитващи да ограничат краткосрочното отдаване под наем на апартаменти, което стимулира ръста на цените на имотите и прави още по-шумен центъра на унгарската столица.

 Унгария ще въведе ограничения за наеми от Airbnb

Унгария ще въведе ограничения за наеми от Airbnb

Законопроектът се радва на широка подкрепа сред политическите кръгове

 

Oт 1 юли Амстердам забрани краткосрочните наеми на жилища от туристи, включително тези чрез платформата за споделяне на имоти Airbnb. Рестрикцията ще важи за три области, които съставляват Стария град.

B cъщoтo вpeмe в Лисабон, столицата на Португалия, вече имат план как да запълнят поне част от празните апартаменти. През пролетта местните власти започнаха програма, с която окуражават собствениците на апартаменти, които доскоро привличаха гости чрез Airbnb, да се върнат на пазара на дългосрочните наеми.