Най-мащабният търговско-развлекателен комплекс на ФАНТАСТИКО ГРУП в Перник отвори врати тази сутрин. Проектът е на стойност над 25 милиона лева, като инвестицията е направена изцяло със собствени средства на компанията.

Фирмата главен изпълнител на обекта - "Бараж Груп" ООД, успя да приключи комплекса успешно и в срок само от 10 месеца. Дизайнът на сградата е на студио Cityscape. В изграждането на обекта са използвани качествени материали, гарантиращи максимална енергийна ефективност. Фасадата е изградена от релефни елементи, осветени с 500 прожектора. 

Money.bg разказа за проекта още през април, когато се срещна с инвеститора и строителя.

Най-мащабният проект на "Фантастико", по който работят 1000 души и не е в София

Най-мащабният проект на "Фантастико", по който работят 1000 души и не е в София

Търговско-развлекателният комплекс в Перник ще бъде новата визитна картичка на веригата

В търговския център са разкрити над 140 нови работни места

Само в супермаркета на веригата вече работят 106 души - всички от Перник и Радомир. Комплексът се намира на ул. "Юрий Гагарин" и се простира върху 10 753 кв м разгъната застроена площ.

Клиентите на веригата ще имат достъп до около 45 000 вида стоки. Голяма част от тях ще са от родни производители и световни брандове, които ще предложат високоачествени свежи плодове и зеленчуци, риба и месо. За първи път в обект на веригата ще има специален стъклен MeatCorner, в който пред погледите на клиентите ще се подготвят за продажба различни меса и месни продукти.

Компанията работи, както с големи утвърдени брандове, така и с малки семейни ферми, чиито продукти са разположени на специалния кът "От малките ферми за вас". Кулинарният щанд предлага богат асортимент от приготвени на място ястия и салати. В пекарната на "Квас Квас" хлябът се замесва и изпича в супермаркета; сушито също е приготвено на място.

"Бараж Груп", която изгражда доверие

Българската компания, която строи магазините на големите вериги у нас

Костадин Чуклев и Атанас Атанасов създават истински лидер в областта на строителството

ФАНТАСТИКО ще предложи и богата зона за био храни и напитки, диетични и диабетични продукти; винарна с различни сортове младо и отлежало вино; кафетерия със сандвичи, фрешове, торти, печива и много други.

Защо комплексът е и развлекателен?

В комплекса има модерна боулинг зала от веригата MegaXtreme Bowling, която е част от портфолиото на ФАНТАСТИКО ГРУП. Жителите на гр. Перник ще открият още зоомагазин "Нечовешки магазин - д-р Стефанов", парфюмерия Parfen, магазин за аксесоари за мобилни телефони Smart Station, аптека Subra, оптика Grand Optics, книжарница Orange Center, каса за битови сметки и парични преводи Easy Pay, застрахователен брокер SDI, химическо чистене MediaClean, пункт на Българския спортен тотализатор.

Районът пред търговския център разполага с богато озеленяване и пейки за отдих. Паркингът пък  разполага със 157 паркоместа.