Apple Inc. се е съгласила да наеме над 300 инженера от един от ключовите ѝ доставчици - европейската Dialog Semiconductor Plc - като част от сделка за $600 милиона, която ще подкрепи операциите по дизайн на чипове на производителя на iPhone, пише The Wall Street Journal.

Според споразумението, Apple ще приеме при себе си група инженери от Dialog, които вече работят по разработката на чипове. ужителите, които ще бъдат преместени, са около 16 процента от всички в Dialog.

Производителят на iPhone ще заплати $300 милиона кеш и ще предплати още $300 милиона за продукти на Dialog, които трябва да бъдат доставени в рамките на следващите три години. Apple ще поеме и контрола върху част от съоръженията на европейската компания в Италия, Германия и Великобритания.

Сделката идва в момент, в който ръстът на производителността на процесорите на Apple надхвърля този на технологиите на батериите, което прави усилията в пестене на електроенергия критично важни.

Apple използва чиповете на Dialog, за да управлява живота на батериите в iPhone от години.

Dialog разчиташе на Apple за между 70 и 80% от приходите, или по $3 от всеки iPhone, но по-късно Купертино започна сама да разработва подобни чипове.

Google плаща $9 милиарда на Apple през 2018 година

Google плаща $9 милиарда на Apple през 2018 година

За да е търсачката по подразбиране в iPhone и iPad