Италианската компания производител на бонбони Ferrero купува Wells Enterprises - американска хранителна компания и най-големият семейно притежаван и управляван производител на сладолед В САЩ. Под шапката му стоят марки като Blue Bunny, Blue Ribbon Classics и Halo Top.

Очаква се сделката да приключи в началото на 2023 г., но все още не са ясни финансовите параметри по нея, предава CNBC.

В портфолиото на Ferrero влизат марки като ю Kinder, Tic Tac и Nutella, но европейската компания вече е навлязва в Северна Америка чрез придобивания през последните пет години. Вторият най-голя производител на шоколад в света купи Fannie May Confections Brands през 2017 г. и американския бизнес с бонбони на Nestle и подразделението за бисквити и плодови закуски на Kellogg през 2018 г.

Nestle ще произвежда световен бранд бонбони в България след инвестиция за 19 милиона лева

Nestle ще произвежда световен бранд бонбони в България след инвестиция за 19 милиона лева

В шоколадовата фабрика се очакват 70 нови работни места

Консумацията на сладолед и бонбони отбелязаха скок, продажбите им по време на пандемията се увеличиха. Националната асоциация на сладкарите в САЩ съобщи, че продажбите на дребно на шоколад и други бонбони достигнаха рекордните 36,9 милиарда долара миналата година.

Ferrero отчете глобални консолидирани приходи от 12,7 милиарда евро през фискалната си година, приключила на 31 август 2021 г.

Майк Уелс е настоящ главен изпълнителен директор на Wells Enterprises, като президентът на Wells Лиам Килин ще наследи поста, но се очаква останалата част от съществуващия ръководен екип да остане.

Wells Enterprises е основана през 1913 г. и се превърна във втората по големина компания за сладолед в САЩ, след Ben & Jerry Unilever. Wells произвежда повече от 740 милиона литра сладолед годишно и има над 4000 служители.

Cardinal Bites - българската компания за протеинови бонбони, която беше оценена на 1 милион лева

Българската компания за протеинови бонбони, която беше оценена на 1 милион лева

Дружеството привлече успешно инвестиция за разрастване на бизнеса

Ferrero Group е италианска мултинационална компания със седалище в Алба, Италия. производител на маркови шоколадови и сладкарски изделия и вторият по големина производител на шоколад в света. Годишните й приходи възлизат на над 11 милиарда евро. Основана е през 1946-а от Пиетро Фереро, Пиера Чиларио, Джовани Фереро.