Българската IT компания ScaleFocus ще работи с един от най-големите здравноосигурителни фондове в САЩ. Дружеството е подписало договор с компания от Fortune 50 през 2019 година.

ScaleFocus ще предоставя на фонда платформа за онлайн търговия, по която от българската компания работят през последните няколко години. Това потвърждава главният изпълнителен директор на фирмата Пламен Цеков в интервю пред BloombergTV България.

"Тя (бел.ред.: платформата) трябва да подпомогне най-големите предприятия и има добри характеристики по отношение на динамичност и пикови натоварвания", коментира той.

"Системата се използва от няколко други предприятия, включително и в България. Това е голям пример как от България може да се изнасят високотехнологични продукти за целия свят", допълва Цеков.

ScaleFocus ще инвестира €45 милиона в Северна Македония

Българска IT компания ще инвестира €45 милиона в Северна Македония

Компанията ще наеме 300 софтуерни инженери

Междувременно в края на декември стана ясно, че ScaleFocus ще инвестира 45 милиона евро за отварянето на свой офис в Северна Македония. Вложението е за пет години, като от компанията планират да наемат 300 души там.

На първия етап от отварянето на офиса там ще работят 85 души, като броят им ще бъде увеличен през следващите години.

"Инвестиционният договор е гарантиран от различни международни институции, за да бъде устойчив на всякакви политически рискове", обяснява Пламен Цеков по темата.

ScaleFocus придоби стартъп-а Centroida

Нова сделка за придобиване на българския IT пазар