Екипът на българския стартъп "Центроида" (Centroida) се присъединява към компанията за професионални технологични услуги, софтуерно инженерство и дигитална трансформация ScaleFocus. Centroida специализира в блокчейн, облачни технологии, изкуствен интелект и машинно обучение и е обявена за "Технологичен стартъп на годината".

Екипът на Centroida се състои от амбициозни и енергични професионалисти, с които се работи лесно. Именно тези качества са в основата на рецептата за растеж на ScaleFocus, следвана от години. Изкуственият интелект и машинното обучение са изключително важни за ScaleFocus през 2019 г. Компанията очаква огромен ръст в тези две сфери в близките 2-3 години. Опитът на Centroida в изкуствения интелект и машинното обучение ще помогне на ScaleFocus да обслужва още по-добре клиентите си от целия свят и да им предоставя софтуерни решения с безупречно качество. С нетърпение очакваме да приложим на практика уменията на Centroida в областта на лицевото разпознаване, автоматизацията, роботизацията и науката за данни", споделя Пламен Цеков, Изпълнителен директор на ScaleFocus.

"Радваме се, че ставаме част от най-голямата софтуерна компания в България. Впечатлени сме от устойчивия ръст на ScaleFocus. Вълнуваме се от възможността да приложим в много по-голям мащаб нашия опит в блокчейн, изкуствения интелект, машинното обучение и облачните технологии. Вече имаме множество проекти за компютърно зрение и автоматизация в сферите на сигурността и маркетинга и вярваме, че от тази наша експертиза ще има огромни ползи", споделя възпитаникът на Stanford и Harvard и Изпълнителен директор на Centroida Ангел Келчев.

"Екипът ни ще добави допълнителна стойност към проектите на ScaleFocus за техните глобални клиенти. ScaleFocus вече е партньор на едни от най-добрите доставчици на облачни услуги в света като Microsoft, Amazon, Google, SAP, Oracle и Alibaba Cloud. Именно в тези проекти нашите специалисти по облачни технологии ще имат най-голям принос", поясняват Гаврил Тонев и Теодор Савов, съучредители на Centroida.

ScaleFocus придоби българската компания Upnetix в края на 2018 г. Upnetix е една от 50-те агенции в света, сертифицирани за разработка на Google, с фокус върху дигитална трансформация и устойчиви уеб и мобилни софтуерни решения. След успешната интеграция на Upnetix, ScaleFocus продължaва да търси възможности за консолидация в софтуерния сектор, за да продължи да надминава очакванията на клиентите си в прилагането на най-новите технологии и най-добрите практики в IT индустрията.

ScaleFocus е европейска, високотехнологична компания за доставка на устойчиви ИТ решения. Компанията е фокусирана върху доставката и интеграцията на съвременни, иновативни технологични решения в областите Digital, Data и Cloud.

Centroida е български стартъп, създаден през 2016 г. от трима възпитаници на Американския университет в Благоевград. Печели отличието "Технологичен стартъп на годината" от Global Tech Summit през 2018 г. С екип от 30 специалисти, Centroida е една от водещите български фирми за блокчейн решения. Предлага както публични (Ethereum), така и частни (Hyperledger Fabric) блокчейн технологии, интелигентни contract development и auditing услуги в цял свят. Известна е и с проектите си в сферата на машинното зрение и невролингвистичното програмиране (компютърната лингвистика).