Джордж Клуни забогатя благодарение на участието си във филми. Но сега бизнесът му се текила го направи още по-богат, разказва CNN.

Актьорът продава своя бранд алкохолни напитки Casamigos на Diageo - компанията собственик на популярните Johnnie Walker и Smirnoff. И сделката е за до 1 милиард долара.

"Ако ни бяхте попитали преди четири години дали имаме компания, която да струва 1 милиард долара, не мисля, че бих казал "да", заяви Клуни.

Звездата от Ocean's Eleven, който този месец стана и баща на близнаци, е започнал бизнеса си с още двама души през 2013 г. И планира да остане дори и след приключване на сделката.

"Никъде няма да ходим. Все още сме част от Casamigos", обясни той.

Базираната във Великобитания Diageo съобщи в официално комюнике, че Клуни и партньорите му ще продължат работата си по популяризиране на бранда, както и по "лидерството и визията" на компанията.

Diageo ще плати на тримата съсобственици 700 милиона долара, като има възможност да платят и още до 300 милиона долара в зависимост от представянето на бранда текила през следващите 10 години.