След продължили година и половина преговори с регулаторите по света, Broadcom официално обяви придобиването на софтуерния гигант VMware.

Сделката за 69 млрд. долара е сред най-големите в света на технологиите и дава на производителя на чипове достъп до водещите на пазара решения за виртуализация.

Мултимилиардната сделка за VMware става факт днес

Мултимилиардната сделка за VMware става факт днес

Паднаха и последните прегради пред придобиването на компанията от Broadcom

До последно не беше сигурно дали Китай ще позволи сделката преди крайния срок - 26 ноември. Според анализатори добрият тон на срещата между Джо Байдън и Си Дзинпин е бил решаващият знак, че придобиването няма да падне жертва на геополитическите търкания между Вашингтон и Пекин.

За да умилостивят регулаторите, от Broadcom поеха ясен ангажимент, че няма да ограничат софтуера на VMware само до собствения си хардуер. Изпълнителният директор на компанията Хок Тан заяви, че партньорската екосистема остава ключова, като половината от инвестициите ще са насочени към ускоряване на внедряването на различни решения чрез нея.

VMware: Центърът ни в София е истински гръбнак, разработчиците са ключов приоритет

Най-голямата IT компания в България е в навечерието на промени - какво е бъдещето на офиса й у нас?

Въпреки геополитическите проблеми, България има силни инициативи в областта на дигитализацията, смята регионалният директор на компанията Мирко Ледич

Сделката е важна и за България, тъй като един от големите развойни центрове на VMware е в София и в него работят над 2000 души.