България е един страхотен пазар. Да започнеш бизнес у нас е много по-лесно да успееш, отколкото в развити страни, като Англия, Германия или САЩ. На това мнение е финансовият консултант и предприемач Стойне Василев.

"В развитите страни пазарът наистина е много конкурентен. А България е рай за стартирането на бизнес", коментира той в интервю за BloombergTV.

Експертът е на мнение, че самото започване на ново бизнес начинание не представлява трудност в целия процес. "Чисто технически това е най-лесното нещо. Една фирма може да се направи за 200 лева, капиталът може да е 2 лева", обяснява експертът.

По неговите думи обаче преди това човек трябва да мине през определени промени на психологическите нагласи.

"Тоест да преодолеем това, че няма да имаме сигурност и заплата, а всичко ще зависи от нас", посочва той.

Според Стойне Василев едно от предимствата да бъдеш предприемач е това, че имаш контрол над времето си.

"Предприемачите решават кога и с кого да работят. Мит е обаче, че като такъв работиш по-малко. Напротив, като предприемач и аз работя много повече, но аз решавам как", посочва той.

По отношение на това дали един бизнесмен може да си докарва достатъчно доходи, Василев казва: "Първите 1-2 години може би, ако човек е работил на по-висока заплата, доходът му ще е по-нисък. Когато превърне бизнеса в една система обаче, те започват постепенно да се увеличават.".