Кризата в Сърбия се задълбочава на фона на идващата зима. Властите в Белград приеха изменения в закона за задължителното производство и търговия на хляб и по този начин удължи ценовия таван на този продукт с още 90 дни, предават местните медии.

Мярката е цел предотвратяване на по-дълбока криза и запазване на жизнения стандарт на населението.

Със същата цел правителството на Сърбия удължи срока на действие на закона за ограничаване на цените на горивата до 31 декември 2022 година. До същата дата засега е валидността на решението за временно намаляване на акцизите върху оловен бензин, безоловен бензин и газ с 10%.

Сърбия изгражда нов Студентски град за 48.5 милиона евро

Изграждат наново Студентски град - на 300 километра от софийския

Турско архитектурно студио спечели първа награда от $28 000 на международния конкурс за развитие на комплекса

Имайки предвид енергийната криза на световните пазари, която продължава да създава заплаха от критичен недостиг на природен газ, сръбското правителство взе решение за удължаване на временната забрана за износ на тези стоки.

Решението, което ще се прилага от 1 декември 2022 година, ще продължи един месец, пише в уебсайта на правителството, като от там става ясно, че е приета и временна забрана за износ на евродизел EN 590.

За да смекчи последствията и да предотврати критичен недостиг на мляко и млечни продукти и поради увеличения износ и нуждата на населението, причинено от кризата на световния пазар, правителството на Сърбия взе решение да удължи забраната върху износа и на тези стоки.