На днешния 25 юни германското правителство продаде още 900 Биткойн токена в три отделни транзакции, съобщават световните сайтове за криптовалути. А финансови експерти се питат - Възможно ли е трансферите да променят цената на криптовалутата? И по-точно, да я понижат отново.

Първата германска транзакция, състояща се от 200 BTC, е изпратена към борсата Kraken, a други 200 BTC са прехвърлени на Coinbase. Третата транзакция, включваща 500 BTC е насочена към неизвестен портфейл, идентифициран като "139Po". Общата стойност на прехвърлените токени възлиза на около $54 милиона, пиие Cryptodnes.

Германия глоби американската банка Citigroup с €13 милиона заради грешка, навредила на пазарите

Германия глоби американската банка Citigroup с €13 милиона заради грешка, навредила на пазарите

Германският регулатор BaFin смята, че Citigroup е Европа не е успяла да гарантира, че не са предадени грешни поръчки

Въпреки че портфейлът "139Po" остава неидентифициран, германското правителство и преди е взаимодействало с него. Те са изпратили 800 BTC на този адрес на 20 юни и още 500 BTC на 19 юни. След тези последни трансфери портфейлът все още притежава 46,359 BTC, въз основа на данни от Arkham Intelligence.

Снимка 423715

Източник: iStock

Въпреки разпродажбата от страна на германското правителство, други големи инвеститори купуват по време на ценовите спадове. Припомняме, че на 20 юни MicroStrategy на Майкъл Сейлър обяви покупката на още 11,931 BTC, като използва постъпленията от конвертируеми облигации на стойност $800 милиона.

Възможно ли е действията трансферите да понижат цената на Биткойн?

Маркираният от правителството портфейл, съдържащ над $2,843 милиарда в BTC, според много анализатори има потенциала да окаже значителен натиск за продажби. Тоест, това потенциално може отново да понижи цената на криптоваутата под критичния праг от $60 000.

В понеделник стойността на най-голямата криптовалута за известно време падна под тези нива.

Крипто срив: цената на Биткойн достигна едномесечно дъно на фона на изтичане на цифрови активи за $600 милиона

Крипто срив: цената на Биткойн достигна едномесечно дъно на фона на изтичане на цифрови активи за $600 милиона

Тази сутрин най-голямата криптовалута се търгуваше за малко над $65 000