Подуправителят на БНБ Калин Христов бе удостоен със степента на кавалер на Националния орден за заслуги на Франция от френския посланик Ерик Любедал. Това се случи на церемония в резиденцията на посланика в София. Орденът е присъден с декрет на президента на Франция - Еманюел Макрон от 3 септември 2018 година.

Калин Христов получава ордена за дългогодишната си работа в БНБ, Европейската система на централните банки, различни европейски и международни комитети и форуми. Още от заслугите му са активното участие при създаването на "Обертюр Фидюсиер" АД, както и общия му принос за развитие на отношенията между България и Франция.

Привличането на един от тримата световни частни производители на банкноти - френската "Франсоа Обертюр" като инвеститор в България вкара БНБ на изключително труднодостъпния европейски и световен пазар за производство на банкноти. През 2013-а бе създадено съвместното дружество "Обертюр Фидюсиер" АД - София, с акционери "Печатницата на БНБ" и Oberthur Fiduciaire SAS - Франция. През следващите три години и половина дружеството успя да премине трите компонента на акредитация от Европейската централна банка - сигурност, технологичен капацитет, както и условия на труд и опазване на околната среда.

През май 2017 година "Обертюр Фидюсиер" АД - София, получи акредитация от ЕЦБ за отпечатване на евро банкноти, което дава правото на съвместното дружество да участва в търгове, провеждани от централните банки на страните от еврозоната, за отпечатване на евро банкноти.

Благодарение на този успех "Обертюр Фидюсиер" АД - София се разрасна доста бързо, като поръчките също се увеличиха.

Калин Христов има заслуга за успеха, тъй като е защитил сделката с французите, превърнала се в обект на редица политически атаки. Тогава Христов получава и подкрепата на Управителния съвет на БНБ.

Националният орден за заслуги е високо френско държавно отличие, учредено от Шарл де Гол през 1963 година, което се присъжда за заслуги на видни френски и чуждестранни граждани.